Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verpakking pakt Listeria en E.coli aan

Canadese onderzoekers gebruiken bacteriofagen om ziekten in voedsel te doden. Onderzoekers van het Sentinel Bioactive Paper Network hopen dat toekomstige problemen met de bacteriëndodende virussen verleden tijd zijn. Onderzoekers hebben de bacteriofagen aan verpakkingspapier toegevoegd en hebben vervolgens vlees, dat besmet was met listeria monocytogenes en E.coli O157.H7 er mee ingepakt. Volgens een rapport van FoodProductionDaily.com namen de populaties van de twee bacteriën af.

Een cocktail van bacteriofagen,die actief Listeria of Escherichia coli (E.coli) immobiliseert, blijkt een effectief wapen tegen deze ziekten. Tijdens testen viel het virus de twee bacteriesoorten ook aan en vermenigvuldigde zichzelf succesvol. De bacteriofagen zijn inzetbaar bij diverse temperaturen en verschillende verpakkingen.
De recente opkomst van voedselbesmetting in Europa en Amerika heeft de nadruk gelegd op voedselveiligheid. De fagen zijn in te zetten tegen verschillende bacteriën om die voedselveiligheid te verbeteren.

Publicatiedatum: