Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel animo voor seminars Horti Fair

Al meer dan duizend bezoekers aan de Horti Fair hebben zich aangemeld voor een van de gratis seminars. Voor enkele seminars is inmiddels is bijna het maximum aantal deelnemers bereikt. Een teken dat de nieuwe koers van de Horti Fair - van vierkante meters naar kubieke meters - aanslaat bij bezoekers.

De Horti Fair, de grootste internationale tuinbouwvakbeurs over technologie, innovatie en inspiratie, vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 4 november in Amsterdam RAI. De beurs heeft dit jaar een nieuwe koers ingeslagen. Deze is samen te vatten met ‘van vierkante meters naar kubieke meters’. Hiermee wordt bedoeld dat bezoekers meer inhoud, meer spektakel en meer netwerkmogelijkheden krijgen.

Meer inhoud wordt onder meer geboden tijdens de seminars. Van 1 tot en met 4 november vinden in totaal bijna dertig seminars plaats over tal van actuele tuinbouwonderwerpen. Bezoekers aan de Horti Fair kunnen in de online beursregistratie aangeven welke seminars ze willen bezoeken.

Zo start woensdagmiddag 2 november het seminar ‘Voedselveiligheid, de emotie de baas’. Bij dit seminar zijn nagenoeg alle schakels van de keten betrokken. In de paneldiscussie zitten bijvoorbeeld Daan Verbeek (Horticoop), Jacco Vooijs (FresQ), Peter Verbaas (Frugi Venta), Marc Jansen (CBL), Nicolette Quaedvlieg (PT), Marcel Zwietering (Wageningen UR), Stephan Peters (Het Voedingscentrum) en Sijas Akkerman (Stichting Natuur en Milieu). De discussie wordt geleid door Gert Mulder, directeur van Frugi Venta.

Andere seminars zijn onder meer Sustainable High-Yield Production (1 november, 13.30 uur), Energiemoblilisatie (2 november, 10.00 uur), Foodlog - De Tuinderstroonrede (2 november, 13.30 uur), Precision Growing (3 november, 13.30 uur) en Kansen in de Chinese tuinbouw (4 november, 10.00 ur). Het volledige programma is te vinden op www.hortifair.nl/programma/seminars.

Het gaat goed met de aanmeldingen voor de seminars, vertelt directeur Frans-Peter Dechering van de Horti Fair. “Beursbezoekers willen meer dan een verzameling stands; ze willen verdieping, inhoud en mogelijkheid tot netwerken. Daarom hebben we gekozen voor de organisatie van de seminars. En dat slaat aan, zo blijkt.”

Publicatiedatum: