Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri: Kiwi-industrie zal leren leven met PSA

Zespri verwacht dat de kiwi-industrie zal leren samenleven met PSA. David Tanner, algemeen manager bij PSA Innovations vertelde donderdag op een kiwi conferentie in Tauranga dat de ontwikkeling van een PSA-resistente kiwisoort zal worden versneld. Op de korte termijn zullen de chemicaliƫn, waarmee de ranken worden beschermd, de industrie wat extra tijd geven. Op de lange termijn is het leren samenleven met PSA echter de enige oplossing. Verschillende groepen binnen de kiwi-industrie zijn nu samen bezig om hier een manier voor te vinden.

Dr. Tanner vertelt dat er elk jaar 100.000 nieuwe zaailingen beginnen aan een teelprogramma, dat al was begonnen toen PSA toesloeg. Met de komst van PSA wordt er binnen dit programma gezocht naar zaailingen, die resistent zijn voor PSA of ook maar enigszins tolerant lijken te zijn. Ook zegt hij dat het aantal zaailingen dat meedoet aan het programma sinds de uitbraak van PSA aannemelijk is vergroot, omdat het heel waarschijnlijk is, dat de meeste zaailingen niet bestand tegen PSA zullen zijn en daarom onbruikbaar.

Nadat er is gekeken of de zaailingen PSA resistent zijn, moet er natuurlijk ook nog worden gekeken naar de productiviteit en smaak. Volgens Tanner is de industrie optimistisch, dat dit teeltprogramma de oplossing zal zijn voor PSA.

Bron: raidonz.co.nz

Publicatiedatum: