


Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”
- "Dankzij onze focus op reefers kunnen klanten tot 's avonds bestellen voor levering de volgende ochtend"
- "Het Belgische aanbod kan de situatie in de groenten hier doen kantelen"
Weer
Guava gezondste vrucht voor het lichaam
Volgens de studie, uitgevoerd door Hyderabad's National Institute of Nutrition (NIN), bevatten ananas, banaan, papaja, watermeloen en druiven de minste antioxidanten. Deze antioxoxidanten spelen een belangrijke rol in het voorkomen van beschadiging aan de cellen, de grootste oorzaak voor veroudering, kanker en verschillende degeneratieve ziekten.
In een studie van het "Food Research International" stelt auteur Dr. D. Sreeramulu van NIN’s afdeling voor endocrinologie en metabolisme, dat de hoeveelheid antioxidanten varieerde van 496 mg/100 gram in een guava tot 22 mg/100g in een ananas.
Sreeramulu vertelt: ‘De resultaten zijn een ware onthulling. Vaak geloven we, dat de duurste vruchten ook de meest voedzame zijn, maar ons onderzoek toont aan dat vruchten, die veel antioxidanten bevatten, het lichaam helpen om zichzelf te reinigen van vrije radicalen die de weefsels vernietigen. De hedendaagse levensstijl lijdt tot een teveel aan vrije radicalen.’
Veel fruit verkleint risico celbeschadiging
Een dieet met veel fruit verkleint het risico op chronische degeneratieve ziekten en heeft als bijkomend voordeel dat het, het verouderingsproces vertraagt.
‘Fenoldiëten door middel van een gecontroleerde AGF consumptie staan er om bekend, dat zij het risico op coronaire hartziekten en kanker verkleinen. Deze nieuwe data zal consumenten helpen om diëten, die rijk aan antioxidanten zijn, samen te stellen. De gezondheidsspecialisten en voedingsdeskundigen kunnen nu ook beter inschatten hoeveel fenol antioxidanten een dieet bevat en wat voor effect dat heeft,’ zo legt Sreeramulu uit.
‘Natuurlijke antioxidanten beschermen tegen oxidatieve stress en de daaraan verbonden ziekten. Daarom spelen ze een grote rol in de gezondheidszorg.’
Van elke variëteit fruit werden drie monsters aangeschaft en in porties verdeeld, die vervolgens werden geëxtraheerd door middel van gezuurde en verdunde methanol.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector: