Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WHO:

"Meer kans op voedselinfecties door wereldhandel"

Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt, dat door de groeiende wereldhandel de kans op voedselinfecties toe neemt. Bovendien is het onderzoek naar de besmettingshaard van een uitbraak van zulke besmettingen moeilijker geworden, doordat voedsel ingrediënten uit de gehele wereld kan bevatten.



Directeur-generaal Margaret Chan van de VN-organisatie zei tijdens een conferentie in Singapore, dat een uitbraak van infecties een grote bedreiging is geworden in een wereld ''die wordt bijeengehouden door een reusachtige handel en reisverkeer.''

Zij verwees naar de uitbraak van de EHEC-bacterie, waarvan dit voorjaar in Europa bijna 4000 mensen het slachtoffer werden. 51 mensen overleefden de besmetting niet. De oorzaak waren kiemgroenten als taugé.
Publicatiedatum: