Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ploeger Agro neemt Amerikaanse oogstmachinebouwer Oxbo over

Ploeger Agro in Roosendaal, een Nederlandse fabrikant van speciale oogstmachines voor aardappelen, bonen, spinazie en erwten, zoekt ook afzet buiten Europa. Het bedrijf wil de in eigen beheer ontwikkelde machines ook gaan leveren aan klanten in China en Brazilië. Om dat te realiseren, wordt de Amerikaanse branchegenoot Oxbo overgenomen. De Ploeger Oxbo Group moet jaarlijks 180 miljoen dollar om kunnen zetten. Door de bundeling van kennis en financiële middelen, is aan een belangrijke voorwaarde voor de expansie voldaan.

Ploeger wil op termijn in China en Brazilië distributie- en servicebedrijven opzetten. Het Brabantse bedrijf is nu vooral actief in West-Europa, waar oogstmachines worden geleverd aan bedrijven in groenteconserven zoals Hak, Bonduelle, Iglo, Coroos en Ardo. In Europa heeft het bedrijf een marktaandeel van 80%. Het bedrijf zet op jaarbasis voor bijna 60 miljoen dollar om. In 2010 kreeg de onderneming een aantal nieuwe grootaandeelhouders in Synergia Capital Partners, VDL Participaties en Van Lanschot Participatie. Daarmee kreeg de onderneming financiële middelen om te groeien.

Het Amerikaanse Oxbo kent een jaaromzet van 120 miljoen dollar en richt zich vooral op de Amerikaanse markt. Oxbo bouwt machines voor de oogst van maïs, olijven en citrusvruchten. Ploeger en Oxbo werken al lang samen. Op initiatief van Ploeger werden er vanaf medio 2010 fusiegesprekken gevoerd, die uiteindelijk hebben geresulteerd in een overname van Oxbo door Ploeger. De Nederlandse aandeelhouders hebben een ruime meerderheid van de aandelen van de Ploeger Oxbo Group in handen. De eigenaren van Oxbo krijgen een belang van 20% in de nieuwe groep. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De bundeling heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Ad Ploeger zal de vijfkoppige directie gaan leiden.

bron: Financiële Dagblad
Publicatiedatum: