Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim van Varenberg, Coccinelle:

"Alle bedrijven van PrimaMundo hebben hun eigen specialisatie"

Tholen - PrimaMundo distribueert, importeert en exporteert dagverse groenten en fruit van over heel de wereld. Prima Mundo is de overkoepelende naam van de firma’s Coccinelle, Van Lier, Thiry Gent, Thiry Luik en Deli-coupe. De firma Coccinelle is gevestigd in de groothandelsmarkt Frugro in Sint-Katelijne-Waver. "Alle bedrijven van Prima Mundo hebben hun eigen specialisatie", vertelt zaakwaarnemer Wim van Varenberg. "Wij richten ons vooral op de groenten. 70% van ons assortiment bestaat uit groenten." De belangrijkste afnemers zijn supermarkten en groothandelaars. De klanten worden beleverd met de vrachtwagens van PrimaMundo.



"Op het moment verloopt het goed met de handel", vertelt Wim. "Deze zomer zijn de prijzen erg beïnvloed geweest in negatieve zin door het slechte weer en EHEC- bacterie. De groenten van Coccinelle worden alleen geïmporteerd en komen vooral uit Nederland en Duitsland. Uit Nederland komen bijvoorbeeld de ijsbergsla, broccoli, bloemkool, bospeen en radijs en uit Duitsland pijpajuin en bospeen."



De productie in Nederland is nu stilaan aan het minderen en binnen drie weken beginnen we met het winterseizoen. Dan importeren we onze producten voornamelijk uit Spanje, Italië en Frankrijk."



Naast de groenten biedt Coccinelle ook fruit aan. "Onze citrus wordt onder het bekende merk Papillon vermarkt. Momenteel komen de sinaasappelen nog uit Zuid-Afrika. Op de Spaanse wachten we nog even. Die zijn nog niet rijp genoeg. We gaan voor 100% pure kwaliteit. Papillon is de Rolls Royce onder het fruit."



PrimaMundo levert met alle firma’s het quasi volledige assortiment van groenten en fruit. Ze hebben eigen locaties en opslagruimtes in heel België. De producten worden vervoerd met eigen vrachtwagens. "We zien er op toe, dat al onze groenten en fruit voldoen aan de strengste normen op het vlak van voedselveiligheid. De gebundelde krachten van PrimaMundo bieden voordelen voor elk marktsegment, van supermarkt tot kruidenier en van marktkramer tot chef-kok. Naast import, export en groothandel heeft PrimaMundo ook een groenteversnijderij en bananenrijperij. Hier worden Chiquita en Turbana bananen gerijpt."



Voor meer informatie:
PrimaMundo headquarters
Frugro - Magazijn 31-45 Strijbroek 3
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 (0)15 30 54 90
Fax: +32 (0)15 31 74 11
info@primamundo.com
www.primamundo.com