Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opleving verwacht op mangomarkt

Tholen - De markt voor de Braziliaanse mango's is nog wat zwakjes, maar aan de betere hand. De laatste weken verliep de afzet matig met lage prijzen tot gevolg. Albertus Steenbergen van Potipora Foods laat weten, dat het echter de goede kant op gaat. "De prijzen zijn met 3,75-4 euro nog steeds wat aan de lage kant, maar een stuk beter dan drie weken geleden." Hij verwacht een opleving als straks de Israëlische mango's van de markt zijn.

François Maes van Special Fruit is tevreden over de markt en vraag naar de gerijpte mango’s. Het handelshuis heeft zowel Braziliaanse als mango’s uit Israël in het assortiment. Hij schat dat de prijs binnen twee weken zal stijgen. Ook de afloop van het Israëlische seizoen zal volgens hem bevorderend zijn voor de afzet van de Braziliaanse mango's.

Guillaume Vernier van het Franse handelshuis Neta merkt op, dat er ook nog Spaanse mango's beschikbaar zijn. Volgens hem is er voor de Kent variëteit een voorkeur voor de Spaanse, ondanks dat deze duurder zijn. "Ze hebben onder andere meer kleur." Deze mango's zullen nog ruim een week beschikbaar zijn.

Minder mango's naar Europa

Brazilië exporteert grote hoeveelheden mango's naar de Verenigde Staten. Ook de binnenlandse markt in Brazilië is sterk. Europa ontvangt steeds minder mango's. Anderhalve maand waren de prijzen nog extreem hoog vanwege de beperkte beschikbaarheid.