Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ford gebruikt kokosnoten in auto-interieur

Eerder was al bekend dat Ford bij het maken van het interieur van de auto's gebruik maakt van sojabonen, maar nu worden ook kokosnoten toegepast. De automaker is in zee gegaan met het bedrijf Scott Miracle-Gro (verkoper van de populaire Miracle-Gro tuin verzorgingsproducten), die regelmatig tonnen kokosnootschillen weggooit. Ford is van plan het kokosmateriaal toe te voegen aan een aantal van de interne plastic onderdelen. Hierdoor worden de onderdelen sterker, lichter en waarschijnlijk ook vuurvaster.

En omdat kokosnootschil als vervanger dient voor olie, maakt het je auto ook wat eco-vriendelijker.De lange kokosvezels zullen in het plastic te zien zijn, waar door het interieur van de auto een meer ‘natuurlijke’ gevoel heeft, zegt Ford. Niet milieubewust genoeg? Volgens AutoBlog is er een maker van elektrische auto's, die er over denkt een auto te maken van bamboevezels en groente-afval in plaats van carbon fiber.

Publicatiedatum: