Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boer on Tour biologische fruit- en groenteteelt op 1 november

De vraag naar biologische groente en fruit groeit gestaag. In Drente zijn verschillende bedrijven actief in de afzet. Zij willen hun markt de komende tijd vergroten en zijn op zoek naar ondernemers. Oriënteren biedt kansen!

Dinsdag 1 november kunt u samen met uw collega fruit- en groentetelers de biologische sector verkennen. In opdracht van Provincie Drente organiseert Projecten LTO Noord met medewerking van DLV Plant deze inspirerende bustocht langs een biologische fruitteler, een afzetorganisatie en een biologische groenteteler. Zo kunt u zich volop oriënteren op de mogelijkheden voor uw bedrijf. Ook is het mogelijk, dat u samen met andere ondernemers gaat reflecteren en de biologische sector leert kennen op zowel de bedrijven als tijdens de lunch en in de bus.

Bij wie?


  • Bessenkwekerij Noorderbos van Maria Buitenkamp en Edo Biewinga. Zij telen blauwe biologische bessen op 11 hectare grond. Meer informatie op: www.noorderbos.nl.
  • Andere teelten komen aan bod tijdens de koffie door inbreng van Gerjan Brouwer van DLV Plant.
  • Tuinbouwbedrijf 't Leeuweriksveld van Wouter en Kathinka Kamphuis verbouwt dertig soorten biologische groente en heeft een kleine akkerbouwtak. De afzet is geregeld door groente- en fruitabonnementen, een webwinkel en een boerderijwinkel. Meer informatie op: www.leeuweriksveld.nl
  • Snij- en verpakbedrijf de Wenning verwerkt biologische aardappelen, groenten én fruit. De producten komen rechtstreeks van de teler. Het bedrijf garandeert een dagvers product. Meer informatie op www.wenning.nl.

Opstapplaats, vertrek- en aankomsttijd

9:30 uur op de Carpoolplaats Assen A28 afrit 33.
Aankomst 17:00 uur op de Carpoolplaats Assen.Provincie Drente streeft verdere verduurzaming van de landbouw na en ziet omschakeling naar biologische landbouw als één van de instrumenten om dit doel te bereiken. Tot december 2012 financiert de Provincie een project om het voor agrarische ondernemers aantrekkelijk te maken om zich te oriënteren op omschakeling naar biologische landbouw. De projectleiding is in handen van Projecten LTO Noord. Eén van de projectonderdelen is de Boer on Tour.

Aanmelden voor een Boer on Tour of meer informatie opvragen kan bij: Goaitske Iepema van Projecten LTO Noord via: 088-888 6677 of giepema@projectenltonoord.nl of www.biologischondernemen.nl via de sector melkveehouderij of akkerbouw; provincie; Drenthe.
Publicatiedatum: