Tholen - De markt voor Braziliaanse meloenen is tot nu toe acceptabel geweest. Dit zegt Rolf Weber van Global Producers. Het bedrijf, dat zelf meloenen teelt en verhandelt, levert hoofdzakelijk aan Duitse, Scandinavische en Oostenrijkse supermarkten. Het mooie nazomerweer in september is volgens hem zeker bevorderend geweest voor de positieve start van het seizoen. "Ik verwacht echter voor de komende tien weken een lastig verloop."

De aanvoer vanuit Braziliƫ neemt de komende tijd nog meer toe, maar vooral de terughoudendheid van de consumenten komt de markt niet ten goede. "Mensen kopen echt bewust in en gaan steeds meer op acties letten", legt hij uit. Volgens hem zijn de prijzen tot nu toe redelijk geweest door de nazomer. "Onder deze omstandigheden hadden ze echter veel beter moeten zijn." Hij laat weten, dat de orders momenteel zichtbaar teruglopen, mede door het mindere weer.

Listeria uitbraak in de VS

In de Verenigde Staten heeft de huidige listeria uitbraak door Cantaloupemeloenen uit Colorado het leven geƫist van 21 mensen. Volgens Rolf is het hier nog niet helemaal doorgedrongen. "En dat is maar goed ook, want dit zullen we in Europa niet meemaken." Hij vertelt dat de producten in Europa nog nooit zo veilig zijn geweest als nu. "Wel hebben we direct alle laboratoriaresultaten naar onze klanten gestuurd om de voedselveiligheid te garanderen."

Voor meer informatie:
Rolf Weber
Global Producers B.V.
Venrayseweg 114D
5928 RH Venlo
Tel 077 465 8100