Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne exporteert veel meer tomaten naar Wit-Rusland

Tholen - Volgens Fruit-Inform heeft Oekraïne in augustus 82% meer tomaten geëxporteerd naar Wit-Rusland dan in juli 2011. De groei van de tomatenexport van Oekraïne naar Rusland bedroeg slechts 37%. Kastomaten zijn goed voor bijna alle geëxporteerde volumes. Toch bleef Rusland de belangrijkste afzetmarkt voor Oekraïense tomaten in augustus van dit jaar.

Oekraïne zal naar verwachting zelfs nog meer tomaten exporteren in september en zal de geëxporteerde volumes van september van vorig jaar overtreffen. Toch was de export van kastomaten in de eerste 7 maanden van dit jaar 8% lager dan vorig jaar en zelfs 27% lager dan in dezelfde periode van het meest succesvolle jaar 2009. Een warme september en begin oktober 2011 zullen voor lage prijzen van vollegronds-geteelde tomaten zorgen en zal waarschijnlijk leiden tot een groot aanbod van kastomaten voor de export in september en oktober.

De voorlopige verwachtingen voor de Oekraïense groenten- en fruitprijzen, productie, import en export voor het volgende seizoen zullen worden aangekondigd op de achtste internationale conferentie "Fruits & Vegetables van Oekraïne - 2011. Het evenement vindt plaats in samenwerking met de Fresh Produce Oekraïne 2011 Fair in Kiev van 30 november tot 2 december 2011.

Meer informatie over Fresh Produce Oekraïne 2011 is beschikbaar op de officiële website.

Publicatiedatum:
Auteur:
©