Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
weer op niveau 2001

Duitse champignonproductie krabbelt op

De Duitse champignonproductie bereikt volens de Duitse Telersfederatie een productie van 62.000 ton, dat is 2.000 ton meer dan in 2010. Na het dieptepunt in het jaar 2007 (55.000 ton) is de productie daarmee weer bijna op het niveau van de eerste jaren van het millennium (2001: 63.000 ton). Vooral de teelt in Niedersachsen krabbelt weer op.

Het aankoopbedrag van champignons is in de eerste acht maanden van het jaar eveneens met 1,5% gestegen, maar die plus komt volledig op het conto van de bruine champignons. Ongeveer 8.000 ton van de Duitse champignons wordt verwerkt. Dit volume is al jaren constant.
Publicatiedatum: