De Duitse champignonproductie bereikt volens de Duitse Telersfederatie een productie van 62.000 ton, dat is 2.000 ton meer dan in 2010. Na het dieptepunt in het jaar 2007 (55.000 ton) is de productie daarmee weer bijna op het niveau van de eerste jaren van het millennium (2001: 63.000 ton). Vooral de teelt in Niedersachsen krabbelt weer op.
Het aankoopbedrag van champignons is in de eerste acht maanden van het jaar eveneens met 1,5% gestegen, maar die plus komt volledig op het conto van de bruine champignons. Ongeveer 8.000 ton van de Duitse champignons wordt verwerkt. Dit volume is al jaren constant.


Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
- Belastingdienst wantrouwt groentenhandelaar die weinig winst maakt, maar legio panden bezit
- Waarom rijden ze anders vanuit Brabant helemaal naar Grootebroek? Er gaan miljoenen in om"
- "Het wordt tijd voor een aparte productcategorie voor de kneusjes"
- Kivits-Goes Handling neemt twee koelhuizen over van Fresh Pack Logistics
- Van Trier en Breston sluiten miljoenendeal