Bonduelle gaat verder uitbreiden in Rusland. “We hebben aanvullend industrieel vermogen nodig”, zegt Christophe Bonduelle. Er waren plannen om een fabriek te bouwen in Oekraïne, maar deze zijn ingetrokken nu Bonduelle de mogelijkheid heeft een fabriek over te nemen van het Franse Cecab.

Sinds de jaren ’90 is Bonduelle actief op de markt in Rusland en het Midden-Oosten. Sinds 2004 bezit zij een fabriek vlakbij Kransnodar in Rusland en beheert Bonduelle twee kolchozen van meer dan 3.000ha Cecab, de coöperatie waarmee Bonduelle op dit moment aan het onderhandelen is, is sinds 2001 in deze regio aanwezig, waar zij groente verhandelt onder de merknamen Aucy en Globus. In 2007 heeft Cecab een fabriek laten bouwen in Timachevsk en beheert zij een kolchoz van 6.000ha.

Bonduelle, het meest verkochte merk in Rusland wat betref groenten in conserven, zal niet de handelsonderneming of de merken van Cecab overkopen, maar benadrukt dat “het vooral is om een onmiddellijk beschikbare industriële vermogen te vinden en een landbouwreserve om onze eigen ontwikkeling te kunnen voeden. “

Ook in Brazilië kent Bonduelle een sterke groei. In september 2010 is een fabriek in gebruik genomen voor maïs en erwten in conserven en het familiebedrijf is van plan dit nieuwe front verder te versterken voordat het ook actief zal worden in Argentinië. Het bedrijf vermeldt dat het niet geïnteresseerd is in markten als China en India waar de gewoonte van groenteconsumptie heel anders is. Op de westerse markt gaat het echter niet zo goed; Noord-Amerika, de eerste niet-Europese markt, was niet winstgevend door een ongunstige koers en ook Europa zorgde voor een afname door een prijzenoorlog en een moeilijk landbouwseizoen.

Bonduelle, die haar winst dit jaar zag afnemen met 48% naar 30,4 miljoen euro, hoopt op een toename van 40%.