Keuringsdienst van Waarde duikt in de erwten

De ene erwt is de andere niet. Is hij vers en groot, dan heet deze een doperwt. Komen de groene bolletjes uit de vriezer, dan heten ze gewoon tuinerwten of groene erwten. Dan zijn er ook nog kikkererwten en de hip klinkende sugar snaps. Er zijn zoveel soorten, dat het de supermarktbezoeker groen voor de ogen ziet. Daarom duikt de Keuringsdienst van Waarde in de erwten. Waarom is die doodgewone erwt zo ingewikkeld geworden?



In Nederland worden erwten vaak gegeten met worteltjes. Daarnaast is er de traditionele erwtensoep, ook wel snert genoemd. In het buitenland zijn ze nog creatiever met de erwt. In landen als Thailand, Maleisiƫ en Taiwan is de geroosterde en gezouten versie een echte snack. In Groot-Brittanniƫ eet men graag een landbouwerwt door de pudding. De Turken hebben hummus meegenomen; een soort pasta van kikkererwten, die vaak met brood wordt gegeten.

Klik hier voor de uitzending van Keuringsdienst van Waarde

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven