Arnoud Degener, Westfalia Marketing:

"Prijsniveau avocado's ligt hoog"

Tholen - De markt voor de avocado's verloopt al enige tijd goed. Arnoud van Degener van Westfalia Marketing is dan ook tevreden. "Deze zomer waren er zeker 30% minder Zuid-Afrikaanse avocado's beschikbaar, met hoge prijzen tot gevolg. Dit niveau is in juni en juli wel wat afgezwakt, maar na deze periode zijn de prijzen voor avocado's op een goed niveau gekomen. "De vraag, naar met name Hass avocado's, blijft zeker groeien de komende tijd."

Westfalia ontvangt momenteel de laatste avocado's uit Peru en Zuid Afrika en het Chileense seizoen is onlangs van start gegaan. De grotere hoeveelheden moeten echter nog op gang komen. Arnoud verwacht dit seizoen iets meer Chileense avocado's binnen te krijgen dan vorig jaar. "Ondanks dat de Verenigde Staten een belangrijke markt is voor Chili, zullen we genoeg beschikbaar hebben." Over enkele weken zullen ook de eerste Hass avocado's vanuit de Dominicaanse Republiek verscheept worden.Arnoud verwacht, wanneer de aanvoer de komende weken vanuit Chili zal toenemen, de marktprijzen wellicht iets zullen teruglopen. "Echter een grote daling verwachten we niet." Al met al hebben zowel producenten alsmede de handel volgens hem geen klagen. "De tendens van de goede prijzen zal zich voortzetten en gelijktijdig zal de stijgende vraag naar avocado's in Europa aanhouden."

Voor meer informatie:
Westfalia Marketing
Transportweg 23C
2676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 63 78 00
Fax: (0174) 63 78 09
E-mail

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.