Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage afzet- en winstgroei horeca in 2012

De horeca kent in 2012 een relatief lage afzet- en winstgroei, maar een relatief hoge groei van de werkgelegenheid. Dat blijkt uit het EIM-rapport 'Algemeen beeld van het MKB in de marktsector in 2011 en 2012'. In 2010 kende het mkb 0,5 procent afzetgroei; in 2011 komt deze uit op 2,25 procent. Voor 2011 verwacht het EIM echter dat de afzetgroei terugvalt tot 1,25 procent (mits de eurocrisis niet escaleert en beleidsmakers effectieve oplossingen vinden).

Sectoren die sterk op de binnenlandse markt zijn georiƫnteerd, vertonen in 2012 vrijwel geen groei, voorspelt het EIM. Zo zal de horeca in 2012 (+0,25 procent), na een korte opleving in 2011 (+2 procent), geen verdere afzetgroei laten zien. Hier voert voorzichtigheid in zakelijke en consumentenbestedingen de boventoon. Ook de detailhandel (-0,25 procent), bouw (+0,5 procent) en autosector (0 procent) zullen geen afzetgroei kunnen realiseren.

Bron: Horecaentree.nl

Publicatiedatum: