Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

USA: Pawpaw nieuw wonderfruit voor de gezondheid?

Tholen - De pawpaw, ook bekend als prairiebanaan, is een zelden opgemerkte en te vaak over het hoofd geziene Noord-Amerikaanse fruitsoort, die rijk is aan antioxidanten ... en het is er nu het seizoen voor. De pawpaw wordt pas sinds kort professioneel aangeplant en de vruchten kunnen tot 500 gram per stuk wegen. De vruchten bevatten veel vetzuren en antioxidanten (zoals bij een avocado), maar heeft bleek zoet vruchtvlees zoals een banaan en groeit in de zuidoostelijke en de midweststaten.



Het is nog moeilijk om het fruit te vinden in een supermarkt. Bij de Kentucky State University loopt een landbouwvoorlichtingsprogramma, dat gericht is op uitbreiding van kennis en teelt en ze hebben een lijst van kwekerijen, die jonge bomen verkopen.
Pawpaw maakt net als de custardappel, de cherimoya, de zoetzak en de zuurzak deel uit van de familie Annonaceae. Het is het enige geslacht van deze plantenfamilie, dat niet van nature voorkomt in de tropen.
De pawpaws zijn struiken, die 2-12 m hoog kunnen worden. De bladeren zijn alternerend geplaatst, ovaal van vorm en 20-35 cm lang en 10-15 cm breed. De noordelijke, koudetolerante, gewone pawpaw is bladverliezend en de zuidelijke soorten zijn meestal groenblijvend.

Pawpaws kunnen tot twee dagen na rijping vers worden gegeten en ze kunnen bananen vervangen in een groot aantal recepten. Favoriet op het Ohio Pawpaw Festival, een eerbetoon aan de vrucht, is pawpaw lassi, pawpaw met een mengsel van yoghurt, honing, kaneel en een snufje zout.