
Het is nog moeilijk om het fruit te vinden in een supermarkt. Bij de Kentucky State University loopt een landbouwvoorlichtingsprogramma, dat gericht is op uitbreiding van kennis en teelt en ze hebben een lijst van kwekerijen, die jonge bomen verkopen.
Pawpaw maakt net als de custardappel, de cherimoya, de zoetzak en de zuurzak deel uit van de familie Annonaceae. Het is het enige geslacht van deze plantenfamilie, dat niet van nature voorkomt in de tropen.
De pawpaws zijn struiken, die 2-12 m hoog kunnen worden. De bladeren zijn alternerend geplaatst, ovaal van vorm en 20-35 cm lang en 10-15 cm breed. De noordelijke, koudetolerante, gewone pawpaw is bladverliezend en de zuidelijke soorten zijn meestal groenblijvend.
Pawpaws kunnen tot twee dagen na rijping vers worden gegeten en ze kunnen bananen vervangen in een groot aantal recepten. Favoriet op het Ohio Pawpaw Festival, een eerbetoon aan de vrucht, is pawpaw lassi, pawpaw met een mengsel van yoghurt, honing, kaneel en een snufje zout.