Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gember vermindert bijwerkingen chemotherapie

Poeder van de gemberwortel vermindert misselijkheid en braken bij chemotherapie.
Patiƫnten met bottumoren, die chemotherapie kregen, werden verdeeld in een suppletie- en placebogroep. Naast de cytostatica cisplatine en doxorubicine werden ze dagelijks behandeld met 1 tot 2 gram gemberpoeder of een placebo gedurende een cyclus van 30 chemobehandelingen. De hoeveelheid gember werd gerelateerd aan het lichaamsgewicht, waarbij zware patiƫnten de hoogste dosering kregen.
Acute misselijkheid en braken (optredend binnen 24 uur na de chemotherapie) verminderde met bijna de helft significant onder invloed van gembersuppletie. Misselijkheid en braken, optredend na 24 uur, namen significant af met meer dan de helft.

De onderzoekers concluderen dat gemberpoeder, klachten van misselijkheid en braken, gerelateerd aan chemotherapie, kunnen verminderen. Al eerder werd het effect van gember bij zwangerschapsmisselijkheid bewezen.

Bron: Ortho Institute
Publicatiedatum: