Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amerikaanse blogger Donna Keller uit Utah geeft praktische tips

Groenten voor invriezen eerst blancheren in de vaatwasser

Tholen – Donna Keller begint haar blog met: Ja, ik weet dat het raar is. Maar het werkt! Ik besloot met deze tip het risico te nemen dat iedereen denkt dat ik helemaal gek ben. Ja, ik blancheer groenten in mijn vaatwasser. Ik weet het. Ik weet het: Heel vreemd, inderdaad, maar hier maak ik mijn punt: HET WERKT! Groenten blijven veel beter in de vriezer als ze eerst worden geblancheerd.

Blancheren is het verwarmen van groenten in kokend water of stoom. Blancheren vertraagt of stopt de werking van enzymen. Als groenten niet geblancheerd worden of niet lang genoeg, blijven de enzymen actief tijdens de bevroren bewaring, waardoor de kleuren, smaken en hardheid veranderen. Als je de tijd rekent voor het kweken van de groenten, oogsten en de voorbereiding voor het invriezen, kan het blancheren als pijnlijk tijdverlies worden beschouwd, maar het is nodig als je later de verse tuinsmaak wil hebben.

Als je veel groenten hebt uit de tuin of gekocht bij uw lokale teler, is dit een simpele rotzooi-vrije manier om ze te blancheren voor het invriezen. Gisteravond hebben we broccoli en bloemkool uit de tuin gehaald en er de vaatwasser mee vol geladen en een "korte wassen" programma ingeschakeld. (Geen zeep, zout en spoelmiddel toevoegen a.u.b.) Ik laat de groenten een volledige wascyclus draaien en dan wanneer de vaatwasser schakelt naar de "verwarmde droge"-cyclus, controleer ik de groenten om de 5 minuten met een vork tot ze perfect voorbewerkt zijn maar toch nog knapperig.

De broccoli duurde ongeveer vijf minuten in de verwarmde droge cyclus, maar de bloemkool ongeveer twee keer zolang. Vervolgens laat ik de groenten afkoelen. Hakt ze en doe ze in zip-lock zakken en gooi ze in de vriezer. DAT IS HET! Perfect geblancheerde ingevroren groenten met weinig moeite en geen rommel! Ik beloof u dat u nooit meer terug verlangt naar urenlang moeten werken met kokend water dat van uw keuken een stomende sauna maakt!


Publicatiedatum: