Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smeding:

Oogst van de Opperdoezer Ronde uit de vollegrond van start

Deze week is de oogst van de Opperdoezer Ronde uit de vollegrond van start gegaan.
De oogst is dit jaar door de hoge temperaturen van de laatste weken wat eerder op gang gekomen dan vorig jaar. Momenteel worden de aardappelen gerooid die tijdelijk bedekt zijn geweest met plastic om de oogst te vervroegen. Ze worden meestal met de hand gerooid, omdat de schil vrij kwetsbaar is, meldt Smeding in haar nieuwsbrief aan de foodservice.

De Opperdoezer Ronde is een smaakvolle vaste aardappel die uitsluitend geteeld wordt rondom het Noord-Hollandse dorp Opperdoes door zo’n 30 telers op een oppervlakte van ca. 160 hectare. Het is een geel/witvlezige aardappel met onregelmatig gevormde, ovaalronde en diepogige knollen, en een vrij laag zetmeelgehalte. Deze exclusieve aardappel is niet alleen gekookt erg lekker, maar gebakken smaakt deze aardappel ook voortreffelijk. De bijzondere smaak krijgt de Opperdoezer Ronde door de typische Noord-Hollandse zavelgronden waarin ze geteeld worden en mede daardoor wordt de Opperdoezer Ronde door aardappelkenners en vooraanstaande culinaire specialisten beschouwd als een ware delicatesse.

De Opperdoezer Ronde kunt u met of zonder schil koken, voor de smaak maakt dit niet veel uit. Zonder de schil koken is natuurlijk iets meer werk. Kookadvies: breng de aardappelen volledig onder water aan de kook en laat ze dan zachtjes 15 minuten doorkoken. Daarna de aardappelen afgieten en klaar. Wanneer ze niet op de juiste manier worden gekookt, kunnen ze uit elkaar gaan vallen. In eerste instantie hebben wij ze alleen los in kistjes van zes kilo.

Bron: Nieuwsbrief Smeding
Publicatiedatum: