Watermeloen
Deze donkergroene vrucht doet zijn naam eer aan: hij bestaat niet voor niets voor 95% uit water! Toch zit er in het roze tot dieprode vruchtvlees veel ijzer en vitamine C. Anders dan bij andere meloenen bevinden de pitten zich niet bij elkaar in de holte in het midden, maar verspreid ingebed in het vruchtvlees. Gekoeld is deze meloen een heerlijke dorstlesser die je puur eet.Cantaloupe meloen
De naam van deze meloen is afgeleid van Cantaloupe, een klein plaatsje in de buurt van Rome. De meloen werd geteeld in de tuinen van de Paus. Deze meloenen zijn rond of iets afgeplat van vorm en zijn aan de buitenkant verdeeld in segmenten of bedekt met wratachtige knobbels. De meloenen zijn grijsgroen van kleur, het vruchtvlees is geel tot oranje van kleur. De cantaloupe is zoet en sappig van smaak.Galia meloen
De Galia meloen is een ronde, lichtgeribde meloen met een groene tot gele schil. De schil is bedekt met bleke ‘lijnen’. Het vruchtvlees is lichtgroen.Suikermeloen of gladde meloen
Deze meloen staat ook bekend als honingmeloen en behoort tot de wintermeloenen. Zij rijpen laat en daarom zijn ze er vooral in de winter. De schil is geel tot lichtgeel en het vruchtvlees heel lichtgroen.Netmeloen
Deze meloen heeft een kurkachtig lichtbruin of wit netwerk op de schil. De schil zelf is glad of gesegmenteerd. De Galia-meloen hoort ook in deze categorie thuis en is van oorsprong een Israëlische variëteit. Het vruchtvlees is groen.Bron: Spaansnieuws.com