Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gertjan Zonneveld Piek: "Het is een kwestie van gunnen"

Rungis wederom exclusieve leverancier ‘La Bonnotte de Noirmoutier’

In 2007 kreeg Rungis voor het eerst de vraag naar het La Bonnotte aardappeltje. Er zijn heel wat inspanningen verricht om deze 'Franse Trots' naar Nederland te krijgen. Er is alleen al in Frankrijk vraag naar zo’n 100 ton 'La Bonnotte' terwijl de verwachte opbrengst per jaar maar circa 20 ton is.

In 2009 en 2010 heeft Rungis exclusiviteit voor ‘La Bonnotte’ gekregen en ook dit seizoen hebben we weer de enige echte ‘La Bonnotte de Noirmoutier’ exclusief voor Nederland. "Het is echt een kwestie van gunnen", aldus Gertjan Zonneveld Piek van Rungis. "We zijn dan ook supertrots dat we ook dit jaar weer aanvoer hebben kunnen realiseren."
 

Vanaf vandaag leverbaar en slecht enkele weken beschikbaar.


Groot succes

De afgelopen twee jaar bleek de La Bonnotte een groot succes bij zowel de gastronomie als onze collega groothandels. De prijs is dit jaar iets gunstiger. Mede door de betere weersomstandigheden, maar ook door een grotere afname dan voorgaande jaren.

Promotie

Om te zorgen dat het bijzondere aardappeltje zijn identiteit tot op het bord meekrijgt, levert Rungis tafelkaartjes aan de gastronomie die met La Bonnotte werkt.
Ook voorziet Rungis in grof zeezout, natuurlijk afkomstig van het eiland Noirmoutier.

Smaak

De smaak van het aardappeltje is zeer fijn en is volgens kenners niet te evenaren. De smaakindicatie is: zilt, nootachtig en mooi luchtig. Het product dient volgens kenners ongeschild bereid te worden. Door de teelt op een lichte zanderige grond en de invloeden van de zee krijgt ‘La Bonnotte’ de smaak van de natuur mee.

Geschiedenis van ‘La Bonnotte’

Franse krantenknipsels over ‘La Bonnotte’ gaan terug tot 1920. We hebben kunnen lezen dat rond 1950 een landelijke wedstrijd “de smakelijkste aardappel van Frankrijk” werd georganiseerd. ‘La Bonnotte’ was de gevierde winnaar. Men ontdekte dat ‘La Bonnotte’ alleen op het eiland Noirmoutier voorkwam en men heeft vast gelegd dat “het ras La Bonnotte” alleen op Noirmoutier geteeld mag worden.
 
Publicatiedatum: