Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten en fruit langer houdbaar met ozon-behandeling

Het opslaan van groenten of fruit in een omgeving met meer ozon zou volgens een wetenschapper uit Harrogate veel voordelen opleveren. Hij geeft aan dat ozon- behandeling een veilige, effectieve vervanger voor bestrijdingsmiddelen is. Ook laat het geen residuen achter op levensmiddelen en is er veel minder kans op schimmelvorming.

Groenten en fruit dat wordt opgeslagen op een laag ozon-niveau heeft veel meer kans om te schimmelen. Schimmel is de meest voorkomende oorzaak van bederf van opgeslagen groenten en fruit.

Naast dat het schimmel tegengaat kunnen de producten door meer ozon langer worden bewaard. Ozonbehandeling is een soort 'vaccinatie' waardoor het fruit beschermd wordt tegen schade, geeft Dr Singleton aan. Het is volgens de wetenschapper wel nodig om erg zorgvuldig te werk te gaan bij deze behandeling omdat niet elke vrucht hier even goed tegen kan. Een teveel aan ozon zou weer juist meer schade kunnen berokkenen.

Bron: Sciencedaily.com

Publicatiedatum: