Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Rabarber ideaal tegen verstopping"

Maar weinig Nederlanders eten rabarber, het merendeel van onze Hollands geteelde rode stengels verdwijnt naar Engeland. Dat is jammer, want rabarber is een gezonde seizoensgroente.
Vroeger viel rabarber als voedsel nog niet in de smaak, maar wel als medicijn om haar onbetwistbaar laxerende werking. Pas toen ontdekt werd dat de jonge stelen, in tegenstelling tot het grote blad, helemaal niet giftig zijn, maakte zij opgang als eetbare plant. Ooit werden ook de jonge bloemen gegeten. De giftige bladeren kregen een andere bestemming. Zij werden met groene zeep gekookt tot een sproeimiddel tegen bladluizen.

Gezond

Rabarber is een ideale groente als je kampt met verstopping, maar ook als je last hebt van bloedarmoede. De groente is namelijk rijk aan ijzer en andere minerale zouten zoals kalium , calcium en magnesium. Rabarber reinigt de lever en is dus ook gunstig bij geelzucht. Bovendien bevat het veel vitamine B1, B2, B6, en C. Nog een voordeel van rabarber: het is caloriearm en bevat veel vezels.

Bron: Dokterdokter.nl

Publicatiedatum: