Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Korea: Gac fruit wordt het nieuwe superfruit

In kassen op het eiland Jeju in Korea wordt gac-fruit geteeld. Het fruit is in april 2010 geplant en de telers verwachten de eerste oogst in september.



Volgens een onderzoeker is Gac-fruit rijk aan voedingsstoffen en men verwacht dat het op grote schaal zal worden gebruikt voor speciale culinaire gerechten, en als populair en gezond superfruit.

Het fruit bevat veel antioxidanten zoals lycopeen. Lycopeen is een van de meest krachtige natuurlijke antioxidanten en gac bevat ongeveer 70 keer meer lycopeen als een tomaat. Daarnaast bevat het fruit ook beta-caroteen, dit is goed voor de huid en de ogen.

Een recent onderzoek geeft aan dat gac-fruit veel vitamine A bevat, wat het groeien van kankercellen tegengaat. Het relatieve warme eiland Jeju is de ideale locatie om dit fruit te telen.

Bron: www.arirang.co.kr
Publicatiedatum: