Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Telers krijgen ondersteuning van de overheid"

Colombiaanse overstromingsramp raakt 680.000 hectare

Het aantal hectares dat is overstroomd in Colombia door de regen bereikte 680.000 hectare volgens de overheid.

De regen dit jaar zorgde ervoor dat er enorm veel schade was, vooral in de landbouw- en de veesector, geeft de Minister van Landbouw, Juan Camilo Restrepo aan. De overstromingen zijn verantwoordelijk voor 246 doden en 246 gewonden. Daarnaast zijn duizenden mensen vermist.

Er zijn 40.000 gezinnen geraakt door de overstromingen in 28 van de 32 Colombiaanse regio's. De schade loopt op tot ongeveer $ 1,9 miljoen. Er is een totaal van 680.000 hectare overstroomd. De situatie is 'zorgelijk', geeft de minister aan.

De grootste schade was bij het zuiden van de regio Atlantic. Hier bereikte het water historische afmetingen.

De minister gaf aan dat men bezig is om de voedselleveringen weer te hervatten. Daarnaast onderzoekt de regering maatregelen voor de telers. "We bereiden verschillende maatregelen voor over subsidies en ondersteuning. Daarnaast hoeven schulden, veroorzaakt door de overstroming, niet worden betaald. Zo kunnen telers zich vooral focussen op herstel van de schade. Daarnaast kunnen ze ook lenen bij de regering om hun bedrijfsvoering te hervatten.

De regen in Colombia heeft ook schade aangebracht aan diverse wegen en snelwegen. Er zijn bruggen en aquaducten kapotgegaan, waardoor mensen gedwongen werden om te evacueren.

Bron: EFE

Publicatiedatum: