Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacob-Jan van Nieuwenhuijzen: “Carls klanten zijn mijn klanten”

Galathea levert al elf jaar lang Agria's aan Verbist

Jacob-Jan van Nieuwenhuijzen uit Ooltgensplaat nam in 1994 het akkerbouwbedrijf Willemshof van zijn vader over. In 1998 combineerde hij de teelt met de aardappelhandel en vanaf die periode stamt de samenwerking met Verbist. “In 1998 begon Verbist met het schillen van aardappelen en ben ik ze gaan beleveren. Van de duizend hectare Agria's die wij verhandelen, selecteer ik de best passende partijen voor Verbist.”“Eerst verkocht ik de aardappelen aan Sjef Verbist, maar al vrij snel kwam Carl in beeld”, blikt Jacob-Jan terug. “In die elf jaar dat we nu samenwerken, heb ik altijd het ras Agria verkocht. Dat is een ras dat bij ons op het eiland erg goed wil groeien. Daarmee is de beschikbaarheid gegarandeerd. Wij onderscheiden ons door de grote volumes Agria's die wij verhandelen. En is een bepaalde partij aardappelen niet goed, dan weet Carl dat hij andere krijgt!”

Galathea beschikt jaarlijks over een groot volume aardappelen, omdat er meerder telers op het eiland Goeree-Overflakkee hun aardappelen aan het Ooltgensplaatse bedrijf leveren. “De telers die in mijn voorraad staan, hebben zich de afgelopen tien jaar bewezen. Dit zijn telers die het in hun vingers hebben”, vertelt Jacob-Jan trots. “Voor de Agria's is dat belangrijk, want het is geen makkelijke bewaaraardappel om te telen. Onze mechanisatiegraad is hoog en dat komt de kwaliteit en de capaciteit ten goede. Met de meest geautomatiseerde rooiers kunnen wij wel 6.000 ton aardappelen per dag rooien.”“Je kunt wel stellen dat de combinatieteelt van bloembollen en Agria's op ons eiland erg succesvol is. Ons gebied is onderscheidend voor Verbist. Hij krijgt de kroonjuwelen van de parels!”, vertelt de handelaar met een boerenhart, zoals Jacob-Jan zichzelf noemt. “En als er een klacht is, wordt die serieus genomen. Carl z'n klanten, zijn mijn klanten. Onze relatie is open, vertrouwd, eerlijk en gebaseerd op gezamenlijke continuïteit.”"De groei die Verbist doormaakt, kenmerkt Carl als een zeer goede ondernemer en betrouwbare leverancier aan de frituren. Ik ben ervan overtuigd dat Carl deze uitdaging gaat waarmaken en dat hij door de nieuwbouw een kwalitatief nog beter eindproduct zal genereren", besluit Jacob-Jan. "En wij zijn er klaar voor daar onze bijdrage – in de vorm van aardappelen – aan te leveren!"

Voor meer informatie:
Jacob-Jan van Nieuwenhuijzen
Galathea
info.galathea@hetnet.nlKlik hier om het magazine te bekijken

AGF Vormgeving heeft een magazine gemaakt voor Verbist Aardappelen. Wilt u uw bedrijf ook in de kijker zetten met een nieuwe brochure, website of magazine. Kijk op www.agfvormgeving.nl of bel/mail Martijn van Nijnatten: 0166-698213
Publicatiedatum: