Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mineola’s weer verkrijgbaar bij Mtex

Het seizoen voor mineola’s is weer begonnen bij Mtex. De easy-peelers vinden gretig aftrek bij de Nederlandse consument, maar ook in Duitsland nemen de aankopen toe. Volgens Mtex is er sprake van een mindere oogst dan vorig jaar. "Dit zal een klein effect hebben op de prijs, maar de kwaliteit is vergelijkbaar met voorgaande jaren."Het warme weer in Israël heeft effect op de kleur van friszure fruit. "Citrus moet koude nachten hebben om te kleuren", vertelt Oron Ziv. "De eerste mineola’s zullen daarom ‘ontgroend’ moeten worden." De droogte baart landelijk ook grote zorgen bij de telers. Vanaf oktober regent het normaliter in Israël, maar dit jaar blijft de regen uit. "Hierdoor moeten telers gebruik blijven maken van hun waterreservoirs."

Ondanks de tegenvaller met het warme weer is Mtex positief gestemd. "We hebben een goede start gemaakt dit seizoen en kijken uit naar het vervolg."

Contact:
Mehadrin Tnuport Export (l.p.)
Handelscentrum ZHZ 40-c
2991 LD Barendrecht
Tel: +31 (0) 180 642 570
Fax: +31 (0) 180 642 571
Sales@mtex.nl