Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weinig overeenkomsten Turken en Marokkanen

CBS: gros Polen terug naar vaderland

Het gros van de Poolse arbeidsmigranten die sinds 2000 naar Nederland zijn gekomen, is teruggekeerd naar zijn of haar vaderland. Bijna 60 procent ging terug naar Polen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De cijfers zijn opmerkelijk, zeker gezien de angst die leeft onder delen van de Nederlandse bevolking. Zij vrezen dat met de Polen een nieuwe groep arbeidsmigranten is aangeboord die massaal in Nederland zou willen blijven, zoals dat eerder gebeurde met de Marokkaanse en Turks gastarbeiders.

Polen lijken op Italianen en Spanjaarden

Zij bleken, in tegenstelling tot wat verwacht werd, niet terug te keren naar het land van herkomst. De Polen scoren met 60 procent ongeveer net zo hoog als Italianen en de Spanjaarden uit de jaren zestig en zeventig.

Geen gezinshereniging

Opvallend is ook de daling van het aantal Polen dat in 2009 naar Nederland kwam. Waren dat er in 2008 nog 14.000, vorig jaar bleef de teller op 13.000 steken. Met name het aantal Poolse vrouwen in Nederland daalt, mede doordat er onder de Poolse arbeidsmigranten totaal geen sprake is van massale gezinshereniging. Bij Turkse en Marokkaanse arbeidsmigranten was dit juist wel het geval.

Bron: Nieuwsbrief Work Support
Publicatiedatum: