Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veiling Haspengouw gaat appels en peren naar China exporteren

Veiling Haspengouw en de Belgische Fruitveiling (BFV) sloten een overeenkomst om samen appelen en peren naar India te exporteren. 'In China en India is er een groeimarkt voor de export van fruit. Vooral met Conférence-peren heeft ons land een belangrijke troefkaart in handen', zegt directeur Renaat Kuipers van Veiling Haspengouw.

De BFV is al een paar jaar bezig om in China een vaste afzetstek te vinden. De BFV levert nu al peren in Hongkong en Indonesi√ę, maar een definitieve beslissing om meer markten in China te bevoorraden is er nog niet, zo deelde de BFV mee. Het onderzoek om in het oosten afzetgebieden te vinden verloopt via de ministeries. De Belgische veilingen ontdekten de afgelopen jaren ook al de markten in Rusland. Dit jaar nam de export naar Rusland door een tegenvallende oogst in Polen toe. Dat resulteerde in een prijsstijging in vergelijking met vorig seizoen.

Klik hier voor het filmpje
Bron: TV Limburg
Publicatiedatum: