Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LEI werkt mee aan protocol plantenziekten

Het LEI ontwikkelt een protocol voor het beoordelen van risico’s op nieuwe plantziekten in Europa. Het gaat om risico’s op ziekten die ontstaan bij veranderingen in handelsstromen. Het protocol is bedoeld voor EFSA, de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid.

Exotische plantenziekten komen veelal via verhandelde goederen het land binnen, en kunnen daar een grote bedreiging vormen. Wanneer internationale handelspatronen veranderen, verandert ook het risico op dier- en plantenziekten. Landen gaan bijvoorbeeld nieuwe producten importeren, bestaande producten uit een nieuw land, of grotere volumes van een product.

EFSA wil met het protocol inschatten hoe groot het risico is op nieuwe dier- en plantenziekten, en wat er moet gebeuren om nieuwe ziekten op te sporen. Het LEI ontwikkelt de methode samen met het Central Veterinary Institute (CVI), ook onderdeel van Wageningen UR. De onderzoekers starten begin 2011.

Bron: LEI

Publicatiedatum: