Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gelderse tuinbouw staat weer op de kaart

De tuinbouw in Gelderland staat landelijk en internationaal weer op de kaart. Dit blijkt uit de evaluatie van het tuinbouwprogramma Betuwse Bloem door de provincie Gelderland. De samenwerking in de tuinbouwsector is goed opgepakt, waardoor de tuinbouw in Gelderland zich de afgelopen vier jaar gunstig heeft ontwikkeld ten opzichte van de rest van Nederland.

Sinds 2007 stimuleert de provincie de ontwikkeling van de tuinbouwclusters in de Betuwse Bloem. Gedeputeerde Harry Keereweer: 'Vier jaar geleden heb ik een oproep gedaan tot meer samenwerking in de tuinbouwketen. Steeds vaker werken bedrijven in ketens, waarbij de vraag het aanbod bepaalt en niet meer andersom. Met de Betuwse Bloem hebben de tuinders in deze regio dit goed opgepakt.' De provincie heeft de afgelopen vier jaar 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in de samenwerking in de tuinbouwketen. Het bedrijfsleven en de regio hebben 0,5 miljoen euro bijgedragen.

Gelderse tuinbouw groeit 30 procent harder dan landelijk gemiddelde
De tuinbouw in Gelderland heeft zich de afgelopen vier jaar positief ontwikkeld. De samenwerking tussen bedrijven en overheden is verbeterd. De tuinbouwsector is 30 procent harder gegroeid dan het landelijk gemiddelde met de glastuinbouw en de fruitteelt als belangrijkste economische dragers. Er zijn inmiddels bijna 20.000 mensen werkzaam in de tuinbouwsector in Gelderland.

Bron: Provincie Gelderland
Publicatiedatum: