Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eigen mensen willen geen 'zwaar' werk doen"

Portugese fruittelers laten buitenlanders oogsten

Portugese fruittelers geven aan moeilijkheden te hebben met binnenlandse medewerkers. Portugese arbeidskrachten melden zich vaak ziek of komen niet opdagen op het werk. In de meeste beroepsgroepen schijnen de moeilijkheden mee te vallen met de medewerkers, maar in de agrarische sector is het een echt probleem. Doordat Portugese inwoners dit werk vaak te zwaar vinden en liever ander werk doen, zoeken telers naar buitenlandse medewerkers. Ze zijn zelfs al naar Marokko gegaan om arbeidskrachten te zoeken.

Het is al een tijdje een probleem dat Portugese inwoners het werk weigeren en liever 'minder zwaar' werk uitoefenen. Sommigen stoppen zelfs als de oogst net gaat beginnen, en dit is een probleem voor veel telers, die daarom op zoek gaan naar medewerkers uit diverse landen.

Telers geven aan blij te zijn met buitenlandse medewerkers: "Als er geen buitenlandse arbeidskrachten waren in deze crisistijd, wisten we niet wat we moesten doen".

Bron: theportugalnews.com
Publicatiedatum: