Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije verwacht citrusseizoen 2010 goed af te sluiten

De totale Turkse citrusproductie steeg in 2009. Men verwacht dat 2010 ook een goed jaar wordt. De meeste plantages hadden geen last van slechte weersomstandigheden en de huidige weersomstandigheden zijn ook naar tevredenheid.

De citroen- en grapefruitexport in 2009 stegen. De citroenproductie bedroeg 434.000 ton en grapefruit 153.000 ton. De verwachting is dat de totale citrusproductie in 2010 gaat stijgen.

De binnenlandse citrusconsumptie in Turkije is hoog. Ongeveer 60% van de citrus wordt in eigen land geconsumeerd, 6% is voor de verwerkende industrie en de rest wordt geëxporteerd. De citrusconsumptie per Turkse inwoner is 30 kg per jaar.

Rusland is nog steeds de belangrijkste exportbestemming voor citrus. Daarnaast zijn Irak, Oekraïne en Roemenië ook belangrijke markten voor Turkse citrus.

Exportramingen voor 2010:

- Sinaasappel: 230.000 ton.
- Tangerines/mandarijnen: 350.000 ton
- Citroenen: 430.000 ton
- Grapefruit: 175.000 ton

Klik hier voor het volledige USDA-rapport
Publicatiedatum: