Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Niet-Europese landen profiteren van winterseizoen"

"Europa moet meer groenten en fruit gaan telen"

Winterseizoenen zijn belangrijk voor niet-Europese landen omdat ze dan aan Europa kunnen leveren die in het winterseizoen weinig oogsten. Dit geeft de CEO van Fresh Produce Exporters Association of Kenya aan (FPEAK). Groenten- en fruitexporteurs zijn blij met de Europese winter, omdat hun marktaandeel dan weer gaat stijgen. Ze geven aan dat de ongunstige weersomstandigheden hen een nieuwe grond gaf om de Europese Commissie (EC) te overtuigen dat de buitenlandse aanvoer van verse groenten en fruit een onmisbare handel is en dat zij als land een voorkeursbehandeling verdienen.

De Europese adviesgroep voor groenten en fruit vroeg dit jaar naar meer EU-productie in de wintermaanden, omdat verschillende buitenlandse leveranciers al jaren deze markt domineren. Ze adviseren de EU om meer zelf te telen, ook in de winter. De adviesgroep vertegenwoordigt telers, bedrijven, medewerkers, en andere mensen die werkzaam zijn in de groenten- en fruitbusiness. De EU adviesgroep wil ervoor zorgen dat meer fruit in Europa wordt geteeld en geƫxporteerd.


Keniaanse telers geven aan in de winter meer winst te maken, omdat er bijna geen concurrentie is.


Door het winterweer is de export vanuit Kenia naar EU vertraagd. FPEAK adviseert de telers om hierbij rekening te houden bij de oogst.
Publicatiedatum: