Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse kasgroententeelt groeit hard

Van de drie Noord-Amerikaanse landen, waar kasgroenten worden geteeld, vertoont de Mexicaanse de meest snelle groei. En volgens CEO Bryant Ambelang van Dester Glory Ltd uit San Antonio is er geen reden om aan te nemen dat dit zal veranderen. "Mexico is warmer, er zijn veel natuurlijke bronnen beschikbaar en de kennis van de Mexicaanse telers gaat met sprongen vooruit. Je hoeft echt niet meer naar Europa om fantastische teeltbedrijven te zien!"

Verschillende Amerikaanse, Canadese, maar ook Nederlandse bedrijven zijn dan ook productielocaties in Mexico gestart. "Het stigma rond Mexicaanse producten is verdwenen, zeker wat betreft de Mexicaanse kasgroenten", zei voorzitter Fried DeSchouwer van de telersvereniging in Vero Beach eerder al. Desert Glory teelt haar complete assortiment in Mexico. "Er zijn Canadese bedrijven die proberen op te starten in Mexico, maar zij missen het directe contact met het directe contact met de markt", zegt Ambelang. Wel komen er steeds meer samenwerkingsverbanden tussen de telers uit deze landen om een jaarrond assortiment aan te bieden."


Publicatiedatum: