Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Consument kan kennismaken met bio"

Ecocheques nu ook te gebruiken voor aanschaf bioproducten

Vanaf 1 januari kunnen werknemers die ecocheques krijgen, die ook gebruiken om biologische voedingsproducten aan te kopen. Dit heeft de Nationale Arbeidsraad beslist. BioForum is verheugd over deze beslissing. Ecocheques bieden volgens de ketenorganisatie een mooie kans aan consumenten om met biologische producten kennis te maken geeft Vilt.be aan.

Sedert een tweetal jaar kunnen werknemers ecocheques krijgen van hun werkgever. Net zoals de maaltijdcheques zijn ecocheques vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen. Ze kunnen gebruikt worden om milieuvriendelijke producten te kopen, maar tot nu toe bevatte de lijst van milieuvriendelijke producten enkel ecologische non-food producten. Vanaf 1 januari zal ook biologische voeding op de lijst staan.

BioForum is verheugd over deze beslissing van de Nationale Arbeidsraad en dankt de sociale partners voor hun steun aan de biologische landbouw en voeding. “Bioproducten hebben een onbetwistbare meerwaarde voor onszelf en voor de kwaliteit van onze leefomgeving”, zegt Carla Rosseels, persverantwoordelijke van BioForum. “Biolandbouw draagt bij tot de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen, tot meer biodiversiteit en een verbeterd dierenwelzijn. De criteria zijn door de EU vastgelegd en bioproducten worden hier grondig op gecontroleerd, bovenop de gewone controle op voedselveiligheid.”

Bron: Vilt.be
Publicatiedatum: