Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

2010/11: EU sinaasappeloogstraming 6,1 miljoen ton

De Europese sinaasappelteelt vind vooral plaats in het Middellandse Zeegebied. Sinaasappelen zijn na appelen de tweede fruitsoort die het meest wordt geteeld. In 2009/10 werd 6,4 miljoen ton geoogst. Meer dan 80% van de totale Europese productie vind plaats in Spanje en Italiƫ. De andere 20% is vooral in Cyprus, Griekenland en Portugal. De sinaasappelraming voor 2010/11 is een oogst van 6,1 miljoen ton.

Consumptie

De consumptieraming van sinaasappelen in de EU is 5800.000 ton voor 2010/11. Sinaasappelen is een favoriet fruit in Spanje, goed voor 20% van de totale verse fruitconsumptie.

Handel

De EU is netto-importeur van sinaasappelen. De importwaarde in 2009/10 was $733 miljoen. De belangrijkste klanten zijn de andere EU-landen. De belangrijkste leverancier van sinaasappelen aan Europa is Zuid-Afrika (juni tot oktober), gevolgd door Egypte, Argentiniƫ en Marokko.De belangrijkste Europese importeurs zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland en het
Verenigd Koninkrijk. In de tabel hieronder zijn de belangrijkste Europese landen buiten de EU te zien.
 

Publicatiedatum: