Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Goede verkoop en stijging productiviteit"

Spanje: volumestijging COEXPHAL 3%

De groenten en fruitexporteur COEXPHAL analyseerde en
presenteerde op de aandeelhoudersvergadering de cijfers en het verloop van het Almería seizoen 2009/2010.

In 2009/10 verkochten de aangesloten bedrijven 1.626.216 ton groenten en fruit met een waarde van €1.316 miljoen. Dit betekent een volumestijging van 3% en een waardestijging van 6% in vergelijking met het vorige seizoen. De belangrijkste exportbestemmingen voor groenten en fruit waren Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.Op de vergadering van 3 december concludeerde de manager van COEXPHAL: "De inspanningen en opbrengsten zorgden voor een goede verkoop en een stijging in de productiviteit." Hij vertelde dat ze het Europese Parlement hadden gevraagd om geen verdrag met Marokko aan te gaan. Daarnaast gaf hij details over de voorgenomen maatregelen om de importmaatregelen te herzien. Hij gaf aan dat de sector 'op zijn hoede' moest zijn voor sterke concurrenten zoals Marokko, Israël, Turkije of Nederland.

CEOXPHAL levert groenten en fruit van 58 bedrijven en zorgt voor 70% van de export en 65% van de productie in de regio Almería. De aangesloten bedrijven zorgen voor 9.450 directe banen voor mensen die de productie van 14.000 aangesloten partners vermarkten. De teelt vind plaats op een areaal van 17.000 hectare waar 35.000 mensen werken.
 
Bron: Fepex
Publicatiedatum: