Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Schade kan oplopen tot duizenden euro's"

Zuid-Afrikaanse druiven geteisterd door regen

"De schade door de hevige regenval die de afgelopen dagen delen van Zuid-Afrika teisterde kan oplopen tot duizenden euro's," geeft een woordvoerder aan. In de verschillende Zuid-Afrikaanse gebieden is veel regen gevallen, soms wel tot 30mm in twee dagen.

Ondanks de vele regen, is de droogte nog een groot probleem in sommige gebieden. Het irrigatiesysteem in Vredendal is beschadigd maar de reparatie zal pas volgende week gereed zijn. Er is veel water gevallen, maar volgens een teler is dit maar genoeg voor twee of 3 dagen, en dan zal er weer tekort zijn. Men is al begonnen met de reparatie, maar men verwacht dat dit ongeveer 167.000 euro gaat kosten.

Druiventelers verwachten een enorme schade: ze kunnen 3 weken niet in hun wijngaarden en door vochtigheid en hitte kunnen ziektes zich makkelijker ontwikkelen.
De voorzitter van de tafeldruivenvereniging geeft aan dat telers die naar Europa en het Verre Oosten exporteren veel zullen verliezen.

"De Flame seedless zijn opengebarsten en hierdoor hebben sommige telers veel verliezen geleden". Verschillende telers geven aan wat hun schade is en deze bedragen lopen op tot duizenden euro's.

Voor de komende week verwacht men in Zuid-Afrika meer regen. Een woordvoerder van het weerstation in Cape Town stelt telers gerust en geeft aan dat er alleen maar lichte regenval wordt verwacht.Publicatiedatum: