Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wim Roodenburg (BGB): "Al sinds deze zomer in gesprek"

BGB zoekt aansluiting bij Kompany

Tholen - Telersvereniging Best Growers Benelux (BGB) komt steeds dichter bij aansluiting bij de Limburgse APO Kompany. De partijen hebben een aanvraag gedaan bij het Productschap Tuinbouw voor uitbreiding van de associatie van producentenorganisatie (APO) Kompany. "We zijn al sinds deze zomer in gesprek met Kompany", bevestigt directeur Wim Roodenburg van BGB.

"Er zit vooruitgang in de gesprekken, maar er moet ook nog een hele boel worden uitgezocht. Pas als dat gedaan is, weten we of de aansluiting doorgang kan vinden. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen", zegt Roodenburg. Kompany-voorzitter Geert Koppens wil niet op de gesprekken reageren.

Kompany is de enige Nederlandse APO en werd 17 juli 2009 werd gestart door de telersverenigingen Komosa, Sun Quality en ZON voor de verkoop van komkommers en herfsttomaten. Het komkommerareaal van Kompany wordt geschat op 40% van het totale areaal. De ruim 65 telers van BGB hebben een areaal van 275 ha glasgroenten. De afzet wordt verzorgd door Haluco BV. Door toetreding van BGB kan er een aanzienlijke marktpartij ontstaan.