Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgen tevreden over ontwikkeling voedselveiligheid

Ruim 80 procent van de Belgische consumenten is ervan overtuigd dat de voedselveiligheid hun land de afgelopen tien jaar gunstig ontwikkeld is meld de site Vilt.be. Ook de professionelen tonen zich met een score van 6,8 op 10 tevreden over het Voedselagentschap. Dat blijkt uit een enquête die het agentschap liet uitvoeren bij zowel consumenten als professionelen naar aanleiding van haar tiende verjaardag.

Elk jaar ontvangt het Voedselagentschap om en bij de 6.000 vragen en zo’n 3.400 klachten. Het aantal recalls bedroeg dit jaar 23, terwijl er vorig jaar nog 47 uit de winkelrekken werden gehaald.

Bijna 70 procent onder hen is van mening dat voedingsmiddelen voldoende worden gecontroleerd en dat het Voedselagentschap incidenten goed beheert. Zes op tien Belgen vindt dat de controles voldoende streng zijn, terwijl minder dan 50 procent van mening is dat het Voedselagentschap genoeg informatie geeft. De evolutie van de voedselveiligheid wordt gunstig beoordeeld: 82,9 procent is van mening dat die beter is dan tien jaar geleden.

Tijdens het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie lanceerde het Voedselagentschap in wereldprimeur de barometer voor de voedselveiligheid. Dit moet een objectief meetinstrument worden dat op basis van 30 indicatoren de voedselveiligheid meet. Op die manier kan de evolutie van jaar tot jaar opgevolgd worden en het maakt ook een vergelijking tussen landen onderling mogelijk.

Bron: Vilt.be
Publicatiedatum: