Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF Vormgeving realiseert magazine Verbist Aardappelen

"We hebben de gulden middenweg gevonden tussen techniek en ambachtelijke kennis"

De oprichting van de firma Verbist dateert al van meer dan een eeuw geleden. Pas de laatste veertig jaar heeft het familiebedrijf zich gespecialiseerd in aardappelen. De huidige zaakvoerder, Carl Verbist, vertegenwoordigt al de vierde generatie van de ondernemende familie. De volgende generatie – in de persoon van de elfjarige Arne Verbist – staat al te trappelen om in het bedrijf te stappen. Carl en zijn vader Sjef blikken terug op de historie en kijken vooruit naar wat komen gaat, al is dat niet meer vanuit 'De oude Molen' in Nijlen.


Sjef en Carl Verbist

Toen Sjef in 1970 de zaak van zijn vader overnam, was het bedrijf nog breed georiënteerd. “We verkochten veevoeders, meststoffen, granen en aardappelen”, blikt Sjef terug. Zijn opa startte in 1894 zijn zaak in de 'Oude Molen' aan de Spoorweglei in Nijlen als molenaar. Nu, na 115 jaar gaat het familiebedrijf Verbist de plaats Nijlen verlaten. “Aan de ene kant best wel moeilijk”, geeft Sjef toe. “We zijn echte Nijlenaren en veel mensen uit Nijlen vinden het jammer dat ze geen aardappelen meer kunnen halen. Maar ik zie ook in dat we te groot werden voor de oude locatie. Uitbreidingsmogelijkheden hadden we, in de bewoonde kern waar we gevestigd waren, niet.”



In 1998 besloot Verbist een schilbedrijf op te starten. Sjef en Carl stelden zich als doel om tot de absolute top in de sector te behoren. Toen Carl in 2004 de zaak overnam, besloot hij zich met het puur te specialiseren in aardappelen. De onderneming evolueerde van leverancier tot een modern, technologisch bedrijf waar aardappelen geschild en verwerkt werden tot frituurproducten. Voorzien van de ultramodernste schilmachines groeide het familiebedrijf uit tot de absolute top in geschilde aardappelen. Het bedrijf belevert meer dan 350 Belgische frituren.



Vanaf eind 2009 draaien de schilmachines in de nieuwe productielocatie in Hulshout. De zoon van de nieuwe buurman – Van Moer Kleding – heeft een frituur en is klant van Verbist. "Zo is het allemaal begonnen", lacht Carl. "Hoewel de capaciteit op de nieuwe locatie verdrievoudigd wordt, is de automatisatie zover doorgevoerd dat het personeelsbestand niet wordt uitgebreid. We willen absoluut niet de grootste worden, maar wel de beste kwaliteit leveren."



De Verbisten vertonen typische kenmerken van een familiebedrijf. Ze kijken niet op een uurtje. "Ik werk zeven op zeven, ben altijd in de zaak en weet wat de klanten wensen", vertelt Carl. "De grootste en kleinste frituur zijn voor ons even belangrijk. Een goede samenwerking, dat telt voor ons. Door onze constante investeringen in automatisatie en productverwerking hebben we de gulden middenweg gevonden tussen techniek en ambachtelijke kennis. Dit heeft nu al geresulteerd in een bedrijf dat het vertrouwen geniet van honderden frituristen. En om dit te behouden, blijven wij ons alle dagen ten volle inzetten!"



Klik hier om het magazine te bekijken

AGF Vormgeving heeft een magazine gemaakt voor Verbist Aardappelen. Wilt u uw bedrijf ook in de kijker zetten met een nieuwe brochure, website of magazine. Kijk op www.agfvormgeving.nl of bel/mail Martijn van Nijnatten: 0166-698213