Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnamese huisvrouwen 'boycotten' Chinese agf

Veel Vietnamese huisvrouwen kopen niet langer groenten en fruit die afkomstig zijn uit China. Vooral degenen met een opvallende kleur en uiterlijk.

Chinese vruchten komen met grote getale op Vietnamese markten omdat ze goedkoper zijn en aantrekkelijker lijken dan lokaal geteeld fruit. Chinese groenten en fruit worden al een lange tijd door Vietnamezen geconsumeerd, maar tegenwoordig proberen Vietnamese huisvrouwen ze te vermijden. Er is namelijk ontdekt dat er giftige chemische stoffen op de vruchten bevinden, waardoor het langer vers lijkt.

Een Vietnamese consument geeft aan dat een Chinese appel twee weken heeft neergelegd, maar deze zag er nog exact hetzelfde uit dan toen ze hem kocht.

Hoewel veel Vietnamezen de Chinese groenten en fruit "boycotten", wordt de Vietnamese markt nog steeds overspoeld met Chinese groenten. 10% van de 180 ton dagelijks geleverde groenten en fruit komt uit China.

Sommige handelaren misleiden de Vietnamezen door te zeggen dat het fruit uit een ander land komt.

Bron: english.vietnamnet.vn
Publicatiedatum: