Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stabiele prijzen"

Export witlof loopt licht terug

In vergelijking met 2009 loopt de export van witlof tot en met oktober iets terug. Tot en met oktober 2009 werd er naar de top 7-landen in totaal 13.330 ton witlof geëxporteerd. In 2010 bedroeg de export tot en met oktober in totaal 12.900 ton witlof. Voor een groot deel kan dit verklaard worden doordat er minder witlof naar Italië werd geëxporteerd. 

Prijzen dalen op Duitse groothandelsmarkt

Op de Duitse groothandelsmarkt dalen zowel de prijzen van Nederlandse als Belgische witlof in de weken 46 tot en met 49. In week 46 is witlof uit beide landen even duur, maar in de weken daarna is Nederlandse witlof net iets duurder. 
Lidl en Aldi zijn het meest stabiel in de prijs die zij vragen voor witlof in week 46 tot en met 49. Rewe schommelt van € 2,53 per kilo in week 46 naar € 1,98 in week 47 en € 2,99 in week 48 en 49. 

Stabiele prijzen in Nederlandse supermarkten

Albert Heijn, C1000 en Jumbo vragen in week 46 tot en met 49 € 1,98 voor een kilo witlof. Alleen in week 48 verlaagt Jumbo de prijs naar € 1,58 voor een kilo witlof. Plus en Super de Boer schommelen meer met hun prijzen. In Engeland zien we opnieuw een stabiele prijs voor witlof bij Sainsbury’s. Vijf aanbiedingen in één week In week 48 waren er maar liefst vijf aanbiedingen met witlof. De prijzen varieerden van € 0,98 per kilo bij Nettorama tot € 1,58 per kilo bij Hoogvliet, Dirk/Digros/Bas en Golff. Lidl zit daar nog tussen in met € 1,18 voor een kilo witlof. Ook in week 50 zijn er drie landelijke acties met witlof, variërend van € 1,25 tot € 1,58 per kilo witlof. 

Klik hier voor meer informatie marktbeeld witlof

Bron: Productschap Tuinbouw
www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: