Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Marktaandeel van 30%"

VK: Tesco blijft winkels overnemen

De Britse federatie van gemakswinkels wil dat de kartelautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk een einde maken aan een serie van overnames door Tesco. Via zijn dochteronderneming One Stop slokt Tesco al enige tijd ketens van gemakswinkels op.

Tesco kocht One Stop in 2003 en maakte deze week bekend de 77 gemakswinkels van de Mills Group over te nemen. One Stop groeit daarmee in de richting van de zeshonderd vestigingen. Tesco is weliswaar eigenaar van One Stop, maar de gemaksketen functioneert als aparte onderneming. In de winkels is ook nergens te zien dat deze eigendom zijn van de Britse marktleider.

Kartelautoriteiten

Volgens de Association of Convenience Stores ACS), waarbij 33.500 gemakswinkels zijn aangesloten, probeert Tesco hiermee ten onrechte te voorkomen dat de kartelautoriteiten ingrijpen. De supermarktketen heeft een marktaandeel van zo’n 30 procent en wordt gezien als de machtigste retailonderneming in het Verenigd Koninkrijk. ACS vindt dat One Stop moet worden gezien als integraal onderdeel van Tesco en de kartelautoriteiten moeten onderzoeken of dit bedrijf mag blijven doorgroeien.
Publicatiedatum: