Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarkten verwachten omzetstijging van 4% voor kerst

De supermarkten verwachten dit jaar een stijging van de kerstomzet van 4 procent. De omzet zou daarmee uitkomen op 810 miljoen euro, aldus het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) donderdag.

In de week voorafgaand aan kerst geven consumenten traditioneel zo'n 200 miljoen euro meer uit aan boodschappen dan in een normale week. Vorig jaar was de kerstomzet in de supermarkten 778 miljoen euro. De omzet rond de kerstdagen levert samen met die van Pasen een belangrijke bijdrage aan de jaaromzet van de supers.

Volgens een woordvoerster van het CBL zullen de luxe huismerkproducten van de supermarktketens de hoofdrol spelen in het kerstdiner. ''Verder blijft het samen gourmetten en fonduen populair en is geen kerst compleet zonder uitgebreid kerstontbijt.'' Veel consumenten laten zich ook inspireren door de kersteditie van de supermarktfolders. (ANP)
Publicatiedatum: