Greenpeace en Avaaz verzamelen 1 miljoen handtekeningen tegen ggo's

Greenpeace en Avaaz overhandigden 1 miljoen handtekeningen aan John Dallì, Europees Commissaris voor Gezondheid en Consumentenbescherming. Tussen maart en september van dit jaar ondertekenden een miljoen Europeanen uit alle lidstaten een petitie om een moratorium op de teelt van genetisch gemanipuleerde gewassen te vragen. De petitie werd gelanceerd na de teelttoelating van de genetisch gemanipuleerde aardappel Amflora in maart 2010. Het succes van deze actie toont aan dat de Europeanen sterke twijfels hebben over de veiligheid van ggo’s voor landbouw en voedselproductie.

De petitie is de eerste die wordt voorgelegd als Europees burgerinitiatief. Dat is een nieuw politiek instrument in het leven geroepen door het Verdrag van Lissabon in december 2009. Het biedt een miljoen burgers de mogelijkheid om de Commissie formeel te verzoeken een wetgevend initiatief te nemen om aan hun eisen tegemoet te komen.

Bron: Beterleefmilieu.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.