Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"belangrijke inkomstenbron voor het land"

Exportstijging ananassen Costa Rica

Voor het tweede jaar op een rij is de ananasproductie in Costa Rica een steeds belangrijkere factor in de exportstijging. Dit volgens de laatste gegevens gepubliceerd door Procomer.

De jaarlijkse stijging was 16% en de waarde van de ananasexport bedroeg $552 miljoen in oktober. In 2009 was er in dezelfde periode voor $478 miljoen geëxporteerd. De verwachte exportvolumes voor november waren minder door de weersomstandigheden.

De sector heeft bijgedragen dat vooral in Europa meer producten uit Costa Rica op de markt verschijnen. 52% van de ananas gaat naar Europa, naar landen zoals België, Nederland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. 48% wordt naar de VS geëxporteerd.

Ananas vertegenwoordigt in Costa Rica de tweede plaats in de groenten- en fruitexport en staat voor 27,7% van de totale export. De teelt van deze vrucht zorgt voor inkomsten van 550.000 mensen in het land en genereert meer dan 135.000 banen.

Bron: La Prensa Libre
Publicatiedatum: